NOS Wielrennen

Na zijn derde zege zegt Greipel 'arrivederci'

Greipel stapt af na zijn derde zege

Na het afstappen van Marcel Kittel, zegt nu ook die andere topsprinter uit Duitsland arrivederci tegen de Giro d'Italia. Maar niet nadat hij eerst donderdag in Bibione zijn derde etappezege boekte.

"Of ik nu afstap? Ja. Ik heb veel doelen in mijn seizoen. Natuurlijk ben ik er niet blij mee dat ik de Giro moet verlaten in de rode trui, maar mijn team en ik hebben de keuze gemaakt om toch af te stappen."

Greipel heeft het tricot voor de leider van het puntenklassement nog steviger om zijn schouders na zijn derde zege. De snelle man van Lotto-Soudal toonde zich aan de Italiaanse oostkust ook verreweg de snelste man van het Giro-peloton.

Anderen niet in zijn wiel

Hij liet Caleb Ewan en Giacomo Nizzolo niet in de buurt van zijn achterwiel komen. "Het was een sterke prestatie van het team, dat ze mij zo van voren hielden. En dat ze me ook nog een sterke leadout gaven", dacht Greipel eerst aan zijn ploeg.

Jurgen Roelandts was de laatste man voordat Greipel het af moest maken. En dat deed de Duitser ook volgens zijn eigen plan. "Ik wilde de sprint doen vanuit de laatste bocht (op 450 meter van de finish, red.) en ik ben heel blij dat het ook gelukt is."

Morgen bergen in

Vrijdag trekt het peloton de bergen in voor etappe 13. Alleen etappes 17 (woensdag) en 21 (slotdag) bieden eventueel nog kansen voor sprinters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl