De Koningsdam met de Erasmusbrug op de achtergrond
NOS Nieuws

Reuzencruiseschip Holland America Line aangekomen in Rotterdam

Een bioscoop, een zwembad, een tennisbaan en een fitnessruimte. De ms Koningsdam heeft het allemaal aan boord. Het gloednieuwe cruiseschip van de Holland America Line is vandaag aangekomen in Rotterdam, waar het morgen wordt gedoopt door koningin Máxima.

De Koningsdam is het grootste schip van de Holland America Line tot nu toe. Het cruiseschip met twaalf dekken is 296 meter lang en 28 meter breed. Er kunnen in totaal 2650 passagiers op en 1036 bemanningsleden.

Het schip is gebouwd in Italië en vertrok op 8 april voor zijn eerste reis. Het vaartuig kostte zo'n 520 miljoen dollar.

Nieuw schip Holland America Line komt aan in Rotterdam

De Koningsdam is een typisch Nederlandse naam, zegt de rederij. Het "koning"-gedeelte is bedoeld als saluut aan koning Willem-Alexander, omdat hij de eerste Nederlandse koning is in meer dan honderd jaar. "Dam" is gebruikelijk bij schepen van de Holland America Line. Het achtervoegsel wordt al gebruikt sinds 1883 door de rederij.

  • AN
    Veel belangstellenden kijken vanaf de kade naar het cruiseschip
  • EPA
    Het lido-zwembad, dat kan worden afgesloten met een schuifdak, zodat gasten ook met slecht weer kunnen zwemmen
  • EPA
    Het centrale atrium van het schip
  • EPA
    Een eetzaal
  • ANP
    De Koningsdam arriveert in de Rotterdamse haven
  • NOS / Matthijs Holtrop
    De Koningsdam vaart door Rotterdam

Het interieur van de Koningsdam is mede ontworpen door de beroemde architect Adam D. Tihany. Hij is gespecialiseerd in hotels en restaurants. Tihany werd in 2001 door The New York Times uitgeroepen tot een van de beste Amerikaanse binnenhuisarchitecten.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl