Rutger van Schaardenburg verrast met brons in Mexico
NOS Sport

Geweldige slotdag bezorgt Van Schaardenburg brons op WK Laser

Rutger van Schaardenburg heeft op het WK Laser in Mexico de bronzen medaille veroverd. De zeiler van Team Delta Lloyd zorgde daarmee voor een grote verrassing, want hij begon de laatste dag als nummer tien.

In de dertiende en veertiende race op de slotdag eindigde Van Schaardenburg als derde en als eerste, wat hem een podiumplaats opleverde in de totaalstand.

"Brons op het WK heel gaaf, heel gaaf! Niet gedacht dat het nog mogelijk was aan het begin van de dag, omdat ik zover achter stond", was de eerste reactie van Van Schaardenburg. "Ik heb maar twee heel goede races gezeild. De laatste wedstrijd al helemaal. Ik zeilde heel mooi naar een eerste positie. En dan … hoor je ineens dat je derde bent geworden."

Van Schaardenburg laat met zijn bronzen plak zien dat hij ook op de Olympische Spelen iemand is om rekening mee te houden. "Hier ben ik echt heel blij mee. Dit geeft heel veel veel zelf vertrouwen. Ik voel me echt voldaan, helemaal top."

De wereldtitel ging naar de Brit Nick Thompson.Hij hield Jean-Baptiste Bernaz uit Frankrijk, die tweede werd, op ruime afstand (12 punten). Van Schaardenburg gaf liefst 27 punten toe op Thompson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl