Marjan Olfers

Olfers over FC Twente: kleine kans bij rechter

De kans dat FC Twente degradatie naar de Jupiler League zal aanvechten, is aannemelijk. Die straf kreeg de club woensdag opgelegd door de licentiecommissie van de KNVB. Maar hebben de Tukkers daarin kans van slagen?

Volgens Marjan Olfers, bijzonder hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit, is er een kleine kans. "Want er zit nog wel een 'maar' in dit hele verhaal."

"Zijn alle procedurele regels keurig in acht genomen en is hoor en wederhoor gepleegd? Daar gaat de jurist van FC Twente nu goed naar kijken", begint Olfers.

'Leuk cadeau'

De licentie van FC Twente wordt door de KNVB afgenomen. In plaats daarvan krijgen de Tukkers een nieuwe licentie, waarmee ze op het laagste profniveau kunnen uitkomen. In dit geval dus de Jupiler League.

Olfers vraagt zich hardop af of de KNVB zomaar een club kan terugzetten naar de Jupiler League. "Je hebt regels en daar ben je aan gebonden. Die zijn democratisch gekozen. Deze optie staat daar niet in."

"Ineens ziet FC Twente zich als verrassing geconfronteerd met iets waar ze zich niet op hebben kunnen voorbereiden. De KNVB zegt eigenlijk: u kunt slikken of stikken want we hebben alle reden om dat te doen, maar we hebben nog wel een leuk cadeau, want jullie mogen in de eerste divisie spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl