NOS Sport

Kromowidjojo: Nederland zit vast niet huilend voor de televisie

Veel mensen denken bij de combinatie van Ranomi Kromowidjojo en Londen al gauw aan goud. Maar na de finale van de 100 meter vrij op de EK langebaan hing er toch echt een zilveren medaille om haar nek.

"Dit is mijn eerste EK-medaille (individueel langebaan, red.) ooit en dat is niet iets om te huilen", aldus de regerend olympisch kampioene, die vier jaar geleden in hetzelfde bad op de Spelen goud won op de 50 en 100 vrij.

"Ik word tweede van Europa en dat is voor mij geen reden te stoppen of me te schamen. Ik had heel graag willen winnen, maar Sarah (Sjöström, red.) is niet de minste zwemster."

Het is volgens mij niet zo erg dat heel Nederland huilend voor de televisie zit.

Ranomi Kromowidjojo

Sjöström zwom een tijd van 52,82 en Kromowidjojo was ruim 0,40 langzamer. "Het is volgens mij niet zo erg dat heel Nederland huilend voor de televisie zit. Het zou het lekkerst zijn als we allemaal, ook de voetballers, goud winnen. Maar zo makkelijk is dat niet. Het is beste om positief te blijven en me niet te gek te laten maken."

Over drie maanden moet het voor 'Kromo' gebeuren in Rio. Het lijkt erop dat er nog het nodige werk te verrichten is om haar topvorm te halen. "Ik heb weleens het idee dat er een beetje negatief wordt gedacht, zo voor mij is het niet zo negatief", aldus Kromowidjojo.

"Voor hetzelfde geld val je morgen van de trap. Maar ik ga er alles aan doen nog harder te gaan de komende maanden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl