Uitgebrande politiewagen in de straten van Parijs
NOS Nieuws

Politie Parijs opnieuw doelwit geweld

Tijdens een demonstratie van Frans politiepersoneel in Parijs is het opnieuw tot een gewelddadig treffen gekomen tussen agenten en radicalen. De ruiten van een patrouillewagen werden ingeslagen met ijzeren staven en daarna werd de auto in brand gestoken. Op videobeelden is te zien hoe een politieauto wordt vernield en in brand gestoken. Als de agent uitstapt, wordt hij door een van de betogers belaagd en geslagen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Op de Place de la République, waar honderden agenten waren samengekomen om te protesteren tegen het recente geweld, hieven tegendemonstranten een spreekkoor aan. "Iedereen haat de politie", riepen ze. De tegendemonstranten werden met pepperspray uiteengedreven.

Politiechef Michel Cadot noemt het geweld van de afgelopen periode "van een zelden bereikt niveau en extreem schokkend".

Arbeidswet

De acties begonnen als protest tegen de nieuwe arbeidswet, maar lijken inmiddels deels gekaapt door relschoppende radicalen. De afgelopen weken zijn naar schatting 350 agenten gewond geraakt. Volgens minister Cazeneuve van Binnenlandse Zaken zijn sinds het begin van de protesten ruim 1300 demonstranten aangehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl