Justin Gatlin sprint naar de zege in Peking
NOS Sport

Gatlin wint ook 100 meter in Peking

Justin Gatlin heeft bij de IAAF World Challenge-wedstrijd in het Olympisch Stadion van Peking de 100 meter gewonnen. De Amerikaanse vice-wereldkampioen op de 100 meter noteerde een tijd van 9,94. Zijn landgenoot Mike Rodgers werd tweede in 9,97.

Het is alweer de vierde zege van Gatlin dit seizoen op het koningsnummer. Afgelopen zaterdag won hij in exact dezelfde tijd de Diamond League-wedstrijd vin Shanghai.

Voormalig olympisch kampioene Veronica Campbell-Brown was in Peking de snelste op de 200 meter in 22,29. Dat is slechts 0,04 boven de snelste jaartijd tot dusverre van Dafne Schippers, gelopen op 22 april in Gainesville, Florida. Campbell-Brown finishte tijdens de WK van afgelopen zomer op gepaste afstand van Schippers als derde.

Majededdin Ghazal verrast in Peking met een zege bij het hoogspringen

Syriër wint hoogspringen

Andere opvallende prestaties in Peking waren de 2,36 meter van de Syrische hoogspringer Majededdin Ghazal. De relatief onbekende atleet zorgde voor een flinke verbetering van de beste jaarprestatie tot nu toe: de Amerikaan Erik Kynard had 2,33 meter staan, begin mei gesprongen in Doha.

Ook polsstokhoogspringer Sam Kendricks zorgde voor een verbetering van de beste jaarprestatie: hij sprong 5,92 meter in het Olympisch Stadion van Peking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl