In het verleden produceerde Nokia veel smartphones waar Windows op draaide. Dat gaat veranderen
NOS Nieuws

Er komen weer Nokia-telefoons op de markt

Er komen weer toestellen van het merk Nokia op de markt. Ze worden alleen niet meer geproduceerd door Microsoft. Het Finse bedrijf HMD heeft de merknaam overgenomen en is van plan smartphones en tablets te gaan maken.

Die zullen niet op Windows gaan draaien, maar op Android. Daarnaast gaat het bedrijf ook zogenoemde featurephones maken, telefoons om alleen mee te bellen en te sms’en. Wanneer de apparaten op de markt komen, is nog onbekend.

Het nieuwe bedrijf zal worden geleid door Arto Nummela, die lang bij Nokia heeft gewerkt. Het concern is van plan om 500 miljoen dollar te steken in de ontwikkeling van nieuwe producten.

7,2 miljard dollar

Nokia, ooit een florerend bedrijf, werd in 2013 door Microsoft voor 7,2 miljard dollar gekocht. Met Nokia moest Microsoft meer greep krijgen op de smartphonemarkt. Maar dat lukte niet. In de jaren daarna werd steeds duidelijker dat de overname was mislukt.

In 2014 besloot Microsoft het merk Nokia niet meer te gebruiken. In plaats daarvan gingen de smartphones simpel de naam 'Windows' dragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl