De website van Netflix
NOS Nieuws

'Aanzienlijk deel Netflix-aanbod EU moet in Europa worden gemaakt'

Als het aan de Europese Commissie ligt moeten videodiensten zoals Netflix op termijn een aanzienlijk deel van hun aanbod in Europa ook hier produceren.

Vice-voorzitter van de commissie, Andrus Ansip, heeft dat tegen de Franse krant Les Échos gezegd. Ansip is binnen de commissie verantwoordelijk voor de digitale markt. Hij deed de uitspraken tijdens het filmfestival in Cannes.

Europese televisiezenders zijn wettelijk al verplicht om een deel van hun uitzendingen te besteden aan in Europa gemaakte programma's. Dat geldt niet voor online diensten. De krant schrijft dat er een quotum van twintig procent wordt genoemd voor videodiensten, maar dat kan nog veranderen. De commissie moet er nog verder over vergaderen.

Voorpagina

Volgens Ansip is het belangrijk dat ook diensten als Netflix een aanzienlijk deel van hun producties in Europa laat maken om zo het speelveld gelijk te krijgen.

Netflix heeft al Europese producties in huis. Zo zendt het sinds dit jaar de serie Marseille uit, die gaat over de gelijknamige stad. De videodienst laat in een reactie weten op de hoogte te zijn van de uitspraken van Ansip, maar wil verder niet inhoudelijk reageren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl