Muziekcentrum TivoliVredenburg
In samenwerking met
RTV Utrecht

Utrecht steekt miljoenen in TivoliVredenburg

Utrecht steekt de komende jaren miljoenen in TivoliVredenburg. Het muziekcentrum krijgt een huurverlaging en extra subsidie om financieel gezond te worden.

De huur wordt verlaagd met 1,7 miljoen euro per jaar. Ook wordt tot 2020 een extra subsidie gegeven. Het gaat om vier ton per jaar om grote bands aan te trekken. Tot slot krijgt TivoliVredenburg eenmalig 1,1 miljoen euro om zijn financiële reserves aan te vullen.

Vorige week werd een rapport gepresenteerd met adviezen voor de gemeente Utrecht. Het College van B&W heeft de adviezen overgenomen, schrijft RTV Utrecht.

"De maatschappelijke en economische waarde van TivoliVredenburg voor Utrecht is groot. We zetten een streep onder het verleden en geven TivoliVredenburg de ruimte om te investeren", zegt wethouder Diepeveen. De gemeenteraad moet het plan van het college nog goedkeuren.

TivoliVredenburg heeft al lange tijd grote problemen. Zo viel de nieuwbouw tientallen miljoenen euro's duurder uit dan begroot. In 2006 werd nog een bedrag genoemd van 98,6 miljoen euro. Vorig jaar stond de teller op ongeveer 156 miljoen euro.

Advertentie via Ster.nl