NOS Nieuws

Sportschoolketen Basic-Fit wil naar de beurs

Fitnessclub- en sportschoolketen Basic-Fit wil naar de Amsterdamse beurs. In februari ging al het verhaal dat de fitnessclub met banken de mogelijkheid van een beursgang onderzocht. Investeringsmaatschappij 3i kocht in 2013 de keten voor 275 miljoen euro. De beursgang zou ongeveer 1 miljard euro moeten opbrengen.

Basic-Fit is de grootste sportschoolketen in Europa en heeft 351 sportscholen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. In Nederland staan er 140, in België 145. Eind maart had de fitnessclub meer dan een miljoen klanten.

Bij Basic-Fit werken circa 2800 mensen, waarvan het gros parttime.

Brexit

De voorbije dagen en weken waren er tal van bedrijven die aankondigden naar de beurs te willen of daar een notering kregen. Het gaat onder meer om offshore-buizenmaker Sif, veevoerbedrijf ForFarmers, de verlichtingstak Philips Lighting, Takeaway.com en verzekeraar ASR. En nu dus ook Basic-Fit.

De hausse houdt mogelijk verband met het Britse referendum over de EU, eind juni. Gevreesd wordt dat de aandelenbeurzen klappen krijgen als het tot een brexit komt. Dus is het beter om nu naar de beurs te gaan dan na de 23 juni, is de gedachte. Daar komt bij dat de aandelenbeurzen de laatste weken in rustiger vaarwater terecht zijn gekomen en beter presteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl