Renate Jansen

Twente klopt Ajax en neemt leiding over

De vrouwen van FC Twente hebben voorkomen dat concurrent Ajax één ronde voor het einde al met de Nederlandse voetbaltitel aan de haal ging. Integendeel, door de 1-0 overwinning in eigen huis hebben de Enschedeërs inmiddels zelf de beste papieren in handen.

Twente begon de wedstrijd met drie punten achterstand op de gasten uit Amsterdam. Een overwinning was dus geboden. Die kwam in zicht toen Renate Jansen een kopbal van Ellen Jansen verlengde en al na elf minuten de openingstreffer voor haar rekening nam.

Twente-speelster Renate Jansen is Daphne Koster te snel af: 1-0.

Jill Roord was in de 28ste minuut dicht bij verdubbeling van de marge, maar haar schot werd geblokt. Even later kopte Ajax-aanvalster Marjolijn van den Bighelaar maar net voorlangs bij het Twente-doel.

Gevecht

Na rust ontspon zich een spannend gevecht, waarin beide ploegen maar moeilijk grip op de wedstrijd wisten te krijgen. Twente-keepster Marieke Ubachs tikte een Amsterdams schot over de lat en aan de andere kant kopte Danique Kerkdijk naast na een vrije trap van Roord.

Gescoord werd er echter niet meer, waardoor FC Twente niet alleen Ajax op de ranglijst achterhaalde, maar zelfs op doelsaldo de nieuwe koploper werd: +55 om +34. FC Twente speelt vrijdag uit tegen hekkensluiter PEC Zwolle, terwijl Ajax PSV op bezoek krijgt.