Agenten te paard in Renesse
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Duitse agente in Renesse mishandeld

In het Zeeuwse Renesse is afgelopen nacht een Duitse politieagente tijdens het surveilleren in haar gezicht geslagen. Omroep Zeeland schrijft dat een 25-jarige man uit Oude Tonge is opgepakt omdat hij de agente in haar gezicht zou hebben gestompt. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Al enkele jaren ondersteunen Duitse politiemensen hun Nederlandse collega's in Renesse tijdens het pinksterweekend. Het uitgaanspubliek bestaat dan voornamelijk uit Duitse toeristen. De agenten komen van een korps net over de grens en spreken vaak ook wat Nederlands.

Aangifte

De man van 25 maakte volgens de politie deel uit van een groep die zich de hele avond al baldadig gedroeg. Na sluitingstijd van de cafés belaagde de groep een Nederlandse politievrouw. Haar Duitse collega zag dat en schoot te hulp. Daarop haalde de verdachte uit naar de Duitse vrouw.

In totaal zijn afgelopen nacht zeven mensen aangehouden in Renesse. Ze worden onder meer verdacht van baldadigheid, openbare dronkenschap, ordeverstoringen en drugsgebruik. Een nacht eerder waren er in het Zeeuwse dorp negen aanhoudingen.

Advertentie via Ster.nl