Hillary en Bill Clinton op campagne in Pennsylvania, eind april
NOS Nieuws

Hillary Clinton speelt Bill als economische troefkaart

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton heeft meer prijsgegeven over de rol die haar man Bill zal spelen in het Witte Huis, als Hillary de nieuwe president van de VS wordt. Haar echtgenoot zal in dat geval de taak op zich nemen om de Amerikaanse economie er weer bovenop te helpen.

"Hij weet hoe hij dat moet doen", zei Clinton tijdens een campagnestop in Louisville in de Amerikaanse staat Kentucky. "Vooral in mijnbouwgebieden, binnensteden en andere plekken die worden buitengesloten", zei Clinton.

Bill Clinton wist destijds George Bush senior te verslaan door te blijven hameren op de slechte economie. De zin 'It's the economy, stupid' werd zijn officieuze campagneslogan.

Voorbeeld

Ze heeft al vaker duidelijk gemaakt dat ze het presidentschap van haar man als voorbeeld ziet als het gaat om de economie. Ze merkt geregeld op dat de werkgelegenheid groeide in de periode dat Bill Clinton president was, van 1993 tot 2001. "Toen mijn man president was, gingen de inkomens van alle huishoudens omhoog", zei Hillary gisteren.

Met een flinke meerderheid van de gedelegeerden achter zich lijkt Hillary Clinton niet meer in te halen door haar rivaal Bernie Sanders. De nominatie voor presidentskandidaat van de Democraten kan haar bijna niet meer ontgaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl