Toestand Giffords bevredigend

Gabrielle Giffords»
Gabrielle Giffords Publieke domein

Gabrielle Giffords, de parlementariër die gisteren in de Amerikaanse stad Tucson in het hoofd werd geschoten, is even wakker gemaakt en bleek te kunnen reageren op eenvoudige instructies. De artsen verwachten dat ze de aanslag zal overleven.

De schutter, de 22-jarige Jared Lee Loughner, schoot zes mensen dood en verwondde er dertien op een politieke bijeenkomst bij een supermarkt in Tucson. Waarschijnlijk schoot hij gericht op de 40-jarige Giffords, die voor de Democraten in het Huis van Afgevaardigden zit.

Loughner werd direct na de schietpartij aangehouden. Over zijn motief is niets bekend.

'Verschrikkelijke daad'

Onder de doden zijn een kind van negen en een federale rechter. President Obama reageerde geschokt en noemde het een "verschrikkelijke en zinloze daad".

Ook de voormalige vicepresidentskandidaat Sarah Palin heeft haar medeleven betuigd. Palin had het kiesdistrict van Gifford in maart op haar Facebookprofiel gemarkeerd met een vizier. De Democrate werd door Palins Tea Party hard aangevallen om haar steun voor de nieuwe zorgwet van Obama.

Deel deze pagina

Video

  • video Politie zoekt tweede verdachte Arizona In de Amerikaanse staat Arizona is de politie op zoek naar een tweede verdachte van de schietpartij gisteren.
  • video Correspondent Ron Linker over aanslag op Giffords In de Verenigde Staten is geschokt gereageerd op de aanslag op het Amerikaanse congreslid Gabrielle Giffords.... Zij werd gisteren in de Amerikaanse staat Arizona neergeschoten door een 22-jarige man. Correspondent Ron Linker vertelt.

Audio

  • Slachtoffers bloedblad Arizona vechten voor het leven In de Amerikaanse staat Arizona vechten de slachtoffers van het bloedbad in Tucson voor hun leven. Onder hen het Congreslid... Gabriella Giffords van de Democraten. De politie probeert intussen de toedracht van de schietpartij te achterhalen. De vermoedelijke schutter is aangehouden, maar de politie zoekt nog naar iemand anders die met de zaak te maken zou hebben. Een verslag van correspondent Ron Linker.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 3425 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4402 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3527 keer afgespeeld

Meer video en audio