Mark Zuckerberg
NOS Nieuws

Facebook nodigt conservatieven uit over 'censuur'

Facebook heeft conservatieve mediafiguren uitgenodigd om te praten over beschuldigingen dat het sociale medium conservatieve berichten censureert. Op de gastenlijst staan onder anderen Fox-commentator Dana Perino, CNN-presentator S.E. Cupp en mediapersoonlijkheid Glenn Beck.

Een oud-werknemer van Facebook zei vorige week dat de trending topics van de site soms gemanipuleerd worden. Conservatieve verhalen worden uit de lijst gehouden, terwijl liberale artikelen juist worden aangejaagd.

Facebook ontkent dat zoiets gebeurt. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg zei eerder al dat hij met conservatieven om tafel wilde. "Ik wil een gesprek over waar Facebook voor staat en over hoe we ons platform zo open mogelijk kunnen houden."

Facebook moet de mensen genoeg vertrouwen om naar elkaar te luisteren en afwegingen te maken zonder een verkeerspolitie.

Glenn Beck

Beck neemt die handschoen graag op. Op Facebook vergelijkt hij de site met de telefoon en radio. "Als Facebook net zo alom aanwezig wordt als de uitvinding van Alexander Graham Bell, dan moeten we ervoor zorgen dat het net zo onpartijdig blijft als de telefoon."

Beck zegt dat Facebook "de mensen genoeg moet vertrouwen om naar elkaar te luisteren en afwegingen te maken zonder een verkeerspolitie".

Fotomoment

Overigens heeft niet iedereen de uitnodiging van Zuckerberg geaccepteerd. De conservatieve website Breitbart zegt niet mee te willen doen aan "een fotomoment voor Facebook". Ze doen liever een interview met Zuckerberg.

Cupp noemt het juist een eer dat ze in deze lijst is opgenomen. "Ik ga onbevooroordeeld en wil graag meer weten. Conservatieven en Silicon Valley denken eigenlijk over veel onderwerpen hetzelfde; we zullen genoeg te bespreken hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl