NOS NieuwsAangepast

Roparunners finishen op Coolsingel

Eerste Roparunners druppelen binnen

Op de Coolsingel in Rotterdam komen de deelnemers aan bij de finish van de Roparun. De deelnemers legden de afgelopen 48 uur in estafettevorm een route af van meer dan 500 kilometer uit Parijs of Hamburg naar Rotterdam. De eerste teams arriveerden rond 11.00 uur.

De lopers worden enthousiast onthaald bij de finishlijn. "Er is luid gejuich en geklap, er zijn bloemen, een confettiregen. Noem maar op", zegt NOS-redacteur Thijs Schröder die met zijn eigen team op de Coolsingel is aangekomen. "Het heeft een beetje geregend en dat helpt natuurlijk niet, maar bij de ceremoniële finishlijn is het aardig druk."

Als ze vanavond in bed liggen, storten ze waarschijnlijk in.

Thijs Schröder

"De blijdschap overheerst hier bij alle lopers", zegt Schröder. "Iedereen heeft wel pijntjes en is moe, maar er zijn geen blessures. Ze hebben de afgelopen 48 uur natuurlijk wel heel veel gelopen en nauwelijks geslapen, maximaal twee uurtjes achter elkaar."

Volgens Schröder is iedereen door de adrenaline en de blijdschap nog fit, maar komt de man met de hamer waarschijnlijk vanavond wel langs. "Als ze onder de douche staan of in bed liggen, dan storten ze in. Zodra de echte rust er is."

25ste keer

Het is de 25ste editie van de Roparun. De deelnemers halen geld op voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Later vandaag wordt het opgehaalde bedrag bekendgemaakt. De organisatoren hopen net als vorige jaren over de 5 miljoen euro heen te gaan.

De Roparun is door de jaren heen flink gegroeid. Het begon ooit met 13 teams, dat zijn er inmiddels 333. De route van Hamburg naar Rotterdam werd vijf jaar geleden geïntroduceerd. Daarvoor was het alleen Parijs-Rotterdam. Die extra route is bedacht vanwege de vele aanmeldingen. De Roparun is de langste estafetteloop van Europa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl