Sofie Goos bij de Ironman op Hawaii in 2013
NOS Nieuws

Belgische triatlete Sofie Goos neergestoken tijdens training

De Belgische triatlete Sofie Goos (36) is zondagochtend neergestoken tijdens haar looptraining in een park in Antwerpen. Een man probeerde haar eerst ten val te brengen. Goos kon hem ontwijken maar vervolgens stak hij haar met een mes in de rug. De triatlete ging achter de dader aan, maar die ontkwam in eerste instantie. Later is de 26-jarige man opgepakt. Hij zou een psychiatrisch patiënt zijn.

Goos heeft het nieuws zelf bekendgemaakt via haar Facebookpagina. Ze schrijft dat ze slachtoffer is geworden van zinloos geweld. "Tijdens mijn looptraining ben ik neergestoken door een onbekende man... Zonder aanleiding, reden of motief... Messteek in de onderrug en veel bloed verloren... "

De atlete moet zeker een week op de intensive care blijven en mag zes weken niet sporten. "Waarom kunnen we mekaar in deze wereld niet met liefde overvallen ipv met geweld...", schrijft ze op Facebook.

Sofie Goos komt uit voor het Uplace Pro Triathlon Team van de voorzitter van de kersverse Belgische voetbalkampioen Club Brugge, Bart Verhaeghe. Vorig weekend werd ze zesde bij de Ironman van Mallorca.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl