Primoz Roglic neemt dolgelukkig de felicitaties in ontvangst na zijn zege in de tijdrit
NOS Wielrennen

Zege voor Roglic, Brambilla houdt een seconde over

Primoz Roglic heeft de negende etappe in de Giro op zijn naam geschreven. De Sloveen van Lotto-Jumbo profiteerde in de tijdrit over 40,5 kilometer van een vroege start en een droog parcours.

Gianluca Brambilla behield knap de roze trui. De Italiaan was in een spannende strijd verwikkeld met Bob Jungels en Ilnoer Zakarin. De Rus viel af door twee valpartijen, maar Brambilla hield stand en bleef zijn ploegmaat een seconde voor.

Nederlanders

Tom Dumoulin wist zich niet te mengen in die strijd. De tijdritspecialist had, net als zaterdag, geen topdag en werd op 1.58 van Roglic 15de. Steven Kruijswijk werd knap 20ste en staat nu vierde in het algemeen klassement.

Roglic wint tijdrit, Brambilla houdt seconde over

De beste Nederlander in de tijdrit was Jos van Emden op de achtste plaats. Ook hij reed op droge wegen en gaf maar 1.08 toe op de winnaar. Hij werd op de voet gevolgd door Maarten Tjallingii. Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde, favorieten voor de eindzege, deden maar weinig voor elkaar en Kruijswijk onder. De Italiaan was 0.10 sneller dan onze landgenoot, de Spanjaard 0.01 trager.

Nu wel

Voor de ritwinnaar zal het zoet van de zege goed gesmaakt hebben, na het bitter van de eerste week. Roglic moest in de proloog de dagzege op twee honderdsten aan Dumoulin laten. Vervolgens verloor hij veel tijd door een val, die hem kansloos maakte voor een mooi klassement.

  • NOS
    De top-10 van de negende Giro-etappe
  • NOS
    De top-10 van het algemeen klassement

"Ik voelde me sterk en wist dat ik, als ik alles zou geven, een kans zou maken", zei Roglic, een voormalig schansspringer, na afloop. "Ik geniet van alles rondom het tijdrijden. Het is een gevecht tegen jezelf, je moet jezelf controleren. Dat komt vrij dichtbij het schansspringen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl