Max Verstappen na zijn kwalificatierit voor de Grand Prix van Spanje
NOS Sport

Verstappen wil nog niet dromen van podiumplek

Max Verstappen wil nog niet dromen van een podiumplek bij de Grand Prix van Spanje. Maar met zijn sensationele vierde startplek in Barcelona is de 18-jarige Nederlander er wel dichterbij dan ooit.

"Ik ging er blanco in", vertelde Verstappen na zijn eerste kwalificatie in de Red Bull-bolide. "Ik had geen verwachtingen. Ik ben niet zo'n dromer en wil dan ook nog niet dromen van het podium. Eerst maar eens een goede start en goede eerste ronde zonder problemen rijden."

In de eerste twee kwalificatiesessies, Q1 en Q2, klokte de Nederlander nog de derde tijd, vóór zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo. In Q3 was de Australiër toch nog iets sneller. Verstappen oogde bij het verlaten van zijn bolide behoorlijk teleurgesteld, maar al na een paar seconden brak een brede lach door.

"Ik ben niet teleurgesteld, helemaal niet, daar is geen reden voor", zei Verstappen. "De teamgenoten hebben het beste in elkaar naar boven gehaald. Het is een positief resultaat." Op de vraag of hij morgen het gevecht met Ricciardo aan zal gaan, gaf Verstappen geen antwoord.

De Limburger gaf wel aan tevreden te zijn met zijn nieuwe bolide. "De laatste ronde kon beter. Dat heeft er denk ik mee te maken dat het voor mij een nieuwe auto is. De auto heeft veel meer grip dan de Toro Rosso. Ik heb de limiet nog niet gevonden en ik weet ook nog niet waar de limiet is. Het kan in ieder geval nog sneller en beter."

Verstappen en Ricciardo hielden onder meer de twee Ferrari's achter zich, wat tot grote blijdschap leidde bij teambaas Christian Horner. "Beide Ferrari's voorblijven is fantastisch. Max was geweldig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl