Lidewij Welten

Den Bosch en SCHC naar Champions Cup-finale

De hockeysters van Den Bosch en SCHC hebben zich in Bilthoven geplaatst voor de eindstrijd van Champions Cup. De Brabantse ploeg was met 5-2 te sterk voor UHC Hamburg, terwijl SCHC aan één goal genoeg had om Club de Campo op de knieën te krijgen.

Marleen Müller zette UHC Hamburg tegen Den Bosch al na zes minuten op voorsprong, maar een kwartier later al had Maartje Paumen met een onvervalste hattrick de bordjes verhangen. De routinier in de jonge ploeg verzilverde eerst een strafcorner en benutte daarna tot tweemaal toe een strafbal.

Kort na rust verkleinde Nora Korn de achterstand tot één doelpunt, maar lang konden de Duitse vrouwen niet genieten van de aansluitingstreffer. Al een minuut later herstelde Lidewij Welten met een harde forehand de oorspronkelijke marge weer om in de 48ste minuut opnieuw raak te schieten. Hamburg gaf zich nog niet gewonnen, maar het slotoffensief bleef zonder resultaat.

Op eigen veld

SCHC, dat de slotfase van het Europese clubtoernooi op eigen veld afwerkt, had het in de tweede halve finale moeilijk met de tegenstander uit Madrid. Aan kansen ontbrak het niet, aan scherpte in de afwerking des te meer. Pas in de 37ste minuut wist Xan de Waard de verdiende voorsprong op het scorebord te zetten.

Club de Campo ging in de laatste minuten va banque spelen en ruilde zelfs de keeper in voor een extra veldspeelster. Met nog luttele tellen op de klok kregen de Madrilenen nog een strafcorner. Caia van Maasakker redde 'tennissend'op de lijn, waarna bij de strafcorner keepster Maartje Cox haar stick adequaat gebruikte en de finale veiligstelde.

Herhaling

Daarin treft de Biltse formatie maandagmiddag dus Den Bosch, de kersverse landskampioen. Het duel is een herhaling van vorig jaar. Toen eindigde de wedstrijd in 2-2 en pakte SCHC, eveneens in Bilthoven, via shoot-outs zijn eerste Europese titel.