Kampong viert de vroege openingstreffer. Het zou niet voor het laatst zijn dat Kampong in Spanje iets te vieren had

Kampong maakt Hollands onderonsje van finale

De hockeyers van Kampong hebben zich geplaatst voor de finale van de Euro Hockey League door in Barcelona met 5-1 te winnen van Atlètic Terrassa, negentienvoudig Spaans kampioen. De eindstrijd wordt zondag een Hollands onderonsje, want Amsterdam won de andere halve finale van het Duitse Harvesterhuder.

De wedstrijd begon spectaculair. Al binnen vier minuten opende Kampong via Martijn Havenga de score uit een strafcorner en hoewel Atlètic niet mee kon in het hoge niveau van Kampong, stond het een minuut later wel op gelijke hoogte. Via een bal die raar opstuitte, werd het 1-1.

De Spaanse verdediging was echter niet opgewassen tegen de Utrechtse aanvallers en in de vijftiende minuut kwam Kampong opnieuw op voorsprong.

De finale van de EHL tussen Amsterdam - Kampong is zondag vanaf 14.00 uur live te zien op NOS.nl en NPO 1.

Kampong viert de 2-1, Atlètic buigt het hoofd

"Laat je niet uitlokken. Incasseren, incasseren, incasseren", luidde het advies van coach Alexander Cox in de eerste break. Atlètic kon niet mee met het snelle spel en probeerde dat te compenseren door de duels fel aan te gaan. Dat hielp ze niet. Kampong bleef oppermachtig en Björn Kellerman vond kort na de hervatting via een schitterende aanval opnieuw het net.

In de tweede helft liet Kampong zich verleiden tot onnodige overtredingen, wat de ploeg op twee groene kaarten en een strafcorner kwam te staan. Atlètic profiteerde niet en toen Philip Meulenbroek na een klein kwartier de 4-1 maakte, vervloog ook het laatste sprankje Spaanse hoop.

Twee minuten later ontsnapte Atlètic aan een vijfde tegentreffer, toen een benutte strafcorner werd afgekeurd. Weer twee minuten later werd het alsnog 5-1 door een spectaculaire goal van Robbert Kemperman.