Lionel Messi kan vandaag met Barcelona kampioen van Spanje worden
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

In Tokio beginnen de Nederlandse volleybalsters aan de laatste kans om de Olympische Spelen te halen. Tegenstander in de openingswedstrijd is Kazachstan. De wedstrijd is live te zien op NPO 1 en NOS.nl vanaf 8.30 uur. Manon Flier verzorgt het hele toernooi de analyse in de studio.

Ook voor de halve finales van de Euro Hockey League is er een extra uitzending. Kampong-Atlètic Terrassa wordt vanaf 14.30 uur live uitgezonden op NPO 1 en is ook via NOS.nl te volgen. In die uitzending is ook een samenvatting te zien van de andere halve finale, Amsterdam-Harvesthuder.

OKT volleybal live bij de NOS

Ontknoping Primera División

In Spanje wordt de strijd om de landstitel vandaag beslist. FC Barcelona en Real Madrid staan gelijk in punten, bij een overwinning zijn de Catalanen kampioen. Barcelona begint om 17.00 uur aan de uitwedstrijd op bezoek bij Granada, Real Madrid speelt uit bij Deportivo la Coruña.

Een samenvatting van Granada-Barcelona is te zien in het Sportjournaal van 18.51 uur, de ontknoping is ook te volgen in Langs de Lijn vanaf 18.00 uur op NPO Radio 1.

De achtste etappe van de Ronde van Italië voert de renners van Foligno naar Arezzo. In de rit over 186 kilometer krijgt het peloton twee klimmetjes te verduren, van de tweede en de derde categorie. De etappe is vanaf 14.40 uur live te volgen op NOS.nl en later ook via NPO 1. Het commentaar wordt verzorgd door Joris van den Berg en Danny Nelissen.

De achtste etappe van de Ronde van Italië

In het olympische uur in Langs de Lijn zijn bovendien historicus Jurryt van de Vooren en oud-hockeyster Minke Booij te gast. Zij zullen de verschillen tussen mannen- en vrouwensport in Nederland onder de loep nemen. Zij zitten van 19.00 tot 20.00 uur in de studio.

Uitzendingen op zaterdag 14 mei

Tijd Programma Medium
08.30 uur Studio Sport (OKT volleybal) NPO 1 en NOS.nl
12.00 uur EHL: Amsterdam-Harvesthuder NOS.nl
14.20 uur Studio Sport (hockey, EHL) NPO 1 en NOS.nl
14.40 uur Giro d'Italia: 8e etappe NOS.nl
18.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
18.51 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
23.18 uur Studio Sport NPO 1 en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl