Milan Massop (l) en NAC-speler Joey Suk

Eindhoven in eigen huis de baas over NAC

FC Eindhoven is het tweeluik met NAC Breda begonnen met een overwinning. In een uitverkocht Jan Louwers Stadion werd het 1-0 voor de thuisploeg.

Na een behoudende eerste helft kwamen beide ploegen beter uit de kleedkamer. Het spel golfde zo nu en dan op en neer, maar tot grote kansen leidde het niet. Toch kwam Eindhoven in de 70ste minuut op voorsprong. Gervane Kastaneer kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten, bewaarde de rust en krulde de bal over de verraste Jelle ten Rouwelaar in de verre hoek: 1-0.

Even later was de doelman van NAC belangrijk voor zijn ploeg. Hij voorkwam met een redding op een uithaal van Wimilio Vink een tweede tegendoelpunt. Maandagmiddag staat in Breda de return op het programma.