Go Ahead Eagles-speler Bart Vriends (r) kopt op de lat

De Kogel vuurt Go Ahead vanaf de stip naar zege op VVV

Go Ahead Eagles heeft de eerste wedstrijd in de halve finales van de play-offs om promotie en degradatie tegen VVV-Venlo gewonnen. Go Ahead, dat in 2013 VVV in de play-offs met 3-0 en 1-0 de baas was, versloeg de Venlonaren nu met 1-0.

In Deventer, waar het duel pas na rust ontbrandde met legio kansen, viel de goal pas vijf minuten voor tijd. Leon de Kogel scoorde vanaf de stip.

VVV was voor rust de iets betere ploeg, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Na de pauze werden de Limburgers teruggedrongen door een fel Go Ahead, dat flinke kansen kreeg via onder anderen Bart Vriends en De Kogel.

De thuisclub, die ontsnapte toen Torino Hunte een enorme kans om zeep hielp, claimde vergeefs een strafschop na vermeend hands van Niels Fleuren. Later werd de bal wel op de stip gelegd nadat Randy Wolters vast was gehouden door Moreno Rutten. Rutten kreeg voor zijn vergrijp rood en De Kogel benutte de penalty.