Mustafa Badreddine
NOS Nieuws

Hezbollahcommandant gedood bij luchtaanval in Syrië

Een vooraanstaande commandant van de Hezbollahbeweging is gedood in Syrië. De Libanese militante groepering zegt dat Mustafa Badreddine is overleden bij een luchtaanval door het Israëlische leger op de Syrisch-Libanese grens afgelopen week. De Israëlische krant Ha'aretz ontkent dat Israël achter de aanval zit.

"Hij nam deel aan het grootste gedeelte van de activiteiten van het islamitische verzet sinds 1982", laat Hezbollah in een verklaring weten. Volgens de verklaring werd Badreddine dinsdag gedood. Hezbollah is sinds 1982 in conflict met Israël.

Badreddine was aangetrouwde familie van de inmiddels overleden Hezbollah-commandant Imad Moughniyah, die op een Amerikaanse lijst stond met meestgezochte terroristen. Badreddine is door het Libanontribunaal van de Verenigde Naties aangeklaagd voor de moord op de Libanese premier Hariri. Hariri kwam in 2005 om het leven bij een bomaanslag.

Hezbollah vecht in Syrië mee aan de zijde van president Assad. Sinds het begin van de Syrische burgeroorlog heeft Israël meerdere aanvallen in Syrië uitgevoerd. Vaak zijn die aanvallen erop gericht om wapens van de Libanese groepering te vernietigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl