Douwe Bob tijdens zijn optreden in Stockholm
NOS NieuwsAangepast

Douwe Bob als derde aan de beurt

Douwe Bob is morgen als derde aan de beurt op het Eurovisiesongfestival. België bijt het spits af in de finale.

Gastland Zweden mag als negende van de 24 landen optreden, blijkt uit de aankondiging van het festival. Hekkensluiter is Armenië, voorafgegaan door het Verenigd Koninkrijk.

De volgorde wordt bepaald door de producenten van de show, in overleg met de EBU, de organisatie achter het festival. Wel is van tevoren door het lot bepaald wat de positie is van het gastland en of de artiesten in de eerste of de tweede helft van de show optreden.

Scandinavië afwezig

In de finale van het Eurovisie Songfestival in Zweden zijn de Scandinavische landen de grote afwezigen. Denemarken en Noorwegen kwamen niet door de tweede halve finale, IJsland en Finland sneuvelden in de eerste halve finale.

Alleen gastland Zweden heeft de finale gehaald. Het land plaatste zich automatisch door de winst van vorig jaar.

Verder staan Letland, Georgië, Bulgarije, Australië, Oekraïne, Servië, Polen, Israël, Litouwen en België zaterdagavond op het podium. Australië deed vorig jaar voor het eerst mee, ter gelegenheid van de 60-jarige verjaardag van het festival. Dat beviel zo goed, dat het land ook dit jaar mee mocht doen.

Douwe Bob en Jan Smit tijdens de tweede halve finale van het Songfestival

Van de 26 landen werden behalve Zweden nog vijf andere rechtstreeks toegelaten tot de eindronde. Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk hoefden niet mee te doen aan de halve finale vanwege hun financiële bijdrage aan het festival.

Douwe Bob is vooral blij dat België de eindronde ook gehaald heeft. In het televisieprogramma Pauw zei Douwe Bob dat hij onder de indruk is van de show van de Belgische zangeres Laura Tesoro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl