De politie doet onderzoek op de plek waar het 3-jarig jongetje werd doodgereden
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Doodrijder peuter Breda: ik reed niet te hard

De jongen die de 3-jarige peuter in Breda heeft doodgereden blijft langer vastzitten. Hij wordt verdacht van roekeloos rijden, doodslag en hij wordt in verband gebracht met een drugsdelict, meldt Omroep Brabant.

Er is nog veel onduidelijk over het ongeluk. Volgens ooggetuigen reed de verdachte met behoorlijke snelheid over de Veurnestraat. Hij zou ver boven de maximum snelheid van dertig kilometer per uur zitten.

"Dat komt niet overeen met de verklaring van mijn cliënt", zegt advocaat Joris van 't Hoff. "Hij zegt dat hij zich aan de snelheidslimiet heeft gehouden."

Klopjacht

De verdachte was in februari 18 geworden en had net zijn rijbewijs. Hij reed in blinde paniek door, nadat hij het jongetje had aangereden. Na een klopjacht meldde hij zich op het politiebureau in Mijkenbroek.

Hij ontkomt waarschijnlijk aan een veroordeling voor doorrijden na een ongeval, doordat hij zich binnen twaalf uur heeft gemeld.

Het Openbaar Ministerie bracht kort na het ongeluk naar buiten dat de jongeman verdacht wordt van een drugsdelict. Of de jongen onder invloed was van verdovende middelen, wilde advocaat bevestigen noch ontkennen.

Advertentie via Ster.nl