Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen maken zich op voor een uitzinnig Ahoy
NOS Sport

Van Gerwen en 'Barney' maken zich op voor uitzinnig Ahoy

Duizenden mensen in carnavaleske outfits, herkenbare deuntjes die luidkeels meegezongen worden, lange tafels met veel bier, overdreven opgedofte 'walk-on girls' en natuurlijk de beste darters ter wereld. Het is de Premier League Darts in een notendop. Donderdagavond is het circus te bewonderen in Ahoy Rotterdam.

Het is voor het eerst dat er een wedstrijd van de belangrijkste dartscompetitie buiten het Britse koninkrijk wordt afgewerkt. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, de twee Nederlandse darters in de Premier League, maken zich op voor een bijzondere avond voor eigen publiek.

"We spelen voor een volle zaal, voor iets van 9700 mensen. In 47 minuten was het uitverkocht. Dat is natuurlijk fantastisch", zegt Van Gerwen.

Phil Taylor en Michael van Gerwen

Michael van Gerwen treft in Ahoy dartslegende Phil Taylor. Een mooier affiche had Rotterdam zich niet kunnen wensen. 'Mighty Mike' is de huidige nummer één van de wereld, Taylor staat op de derde plaats en is zestienvoudig wereldkampioen. Hij wordt dan ook beschouwd als de beste darter aller tijden.

Beide darters zijn overigens al zeker van de finale-avond van de Premier League, die volgende week (19 mei) wordt gespeeld in de O2-Arena in Londen. Wel staat de koppositie nog op het spel. Van Gerwen en Taylor staan beiden op 24 punten. De winnaar van de onderlinge wedstrijd heeft een betere uitgangspositie voor de finale-avond.

Raymond van Barneveld bij zijn opkomst voor een Premier League-wedstrijd

Voor Raymond van Barneveld staat er weinig meer op het spel. Hij kan zich niet meer plaatsen voor de finale-avond en wil vooral genieten van de sfeer in Ahoy.

"Ik denk dat de Engelse spelers zeker op gaan kijken, want ik ben er heilig van overtuigd dat Ahoy een geweldige avond gaat neerzetten", blikt Van Barneveld vooruit.

'Barney' speelt in de laatste partij van de avond tegen Peter Wright. De Schot staat bekend om zijn excentrieke en kleurrijke uiterlijk.

De avond in Rotterdam wordt geopend door Robert Thornton en James Wade. De tweede wedstrijd gaat tussen voormalig wereldkampioen Adrian Lewis en regerend wereldkampioen Gary Anderson.

  • Pro Shots
    De Schot Peter Wright staat bekend om zijn excentrieke uiterlijk
  • Pro Shots
    Raymond van Barneveld in actie tijdens de Premier League of Darts
  • Pro Shots
    Een karakteristieke uitbarsting van vreugde van Michael van Gerwen
  • Pro Shots
    Publiek leeft mee tijdens een Premier League-wedstrijd

Speelschema Premier League ronde 16, Rotterdam

Robert Thornton (Sch)James Wade (Eng)
Peter Wright (Sch)RAYMOND VAN BARNEVELD
Adrian Lewis (Eng)Gary Anderson (Sch)
Phil Taylor (Eng)MICHAEL VAN GERWEN

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl