Protest tegen seksueel geweld tegen vrouw in Keulen
NOS Nieuws

Eerste dader veroordeeld voor aanranding Düsseldorf Oudjaar

De rechter in Duitsland heeft een 33-jarige man van Marokkaanse afkomst veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar en 7 maanden onvoorwaardelijk wegens zijn aandeel in een aanrandingszaak in Düsseldorf, tijdens Oud en Nieuw. Hij is de eerste in een groep van verdachten die is veroordeeld. De groep sloot een 18-jarige vrouw in tijdens een straatfeest op oudejaarsavond. Vervolgens werd ze aangerand.

Voor het aanranden krijgt de man een straf van 9 maanden. Daarnaast waren er nog twee andere aanklachten tegen hem wegens gewelddadigheden.

Het slachtoffer herkende de verdachte van een reportage op televisie en deed vervolgens aangifte tegen hem.

Protest tegen seksueel geweld

In diverse Duitse steden werden vrouwen aangerand tijdens de viering van Oud en Nieuw. Alleen al in Keulen werden zo'n 500 aanklachten wegens seksueel geweld ingediend. De slachtoffers wezen in bijna alle gevallen buitenlanders aan als de daders.

In de eerste weken van dit jaar werd op diverse plaatsen gedemonstreerd tegen het seksueel geweld tegen vrouwen. Zo gingen in Amsterdam mannen gekleed in een rok de straat op uit protest tegen de aanrandingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl