NOS Nieuws

WhatsApp beschikbaar als app op Windows en Mac

Het is vanaf nu mogelijk om te whatsappen via desktop-apps op Windows en de Mac. De chatdienst heeft vannacht apps daarvoor beschikbaar gesteld. Het was al mogelijk om via een webversie te chatten, maar er waren nog geen echte apps beschikbaar. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Telegram, die dit al langer heeft.

De apps zijn te downloaden via whatsapp.com/download en werken op dezelfde manier als de webversie. Bij het openen van de applicatie verschijnt een qr-code, die je moet scannen met je smartphone.

Vervolgens opent zich een lijst met alle conversaties zoals je die ook op je telefoon hebt staan. Deze methode maakt het noodzakelijk om je telefoon altijd in de buurt van computer te hebben, omdat de twee met elkaar communiceren.

Na het scannen van de qr-code kun je op je Mac of Windows-pc via WhatsApp chatten

In het verleden heeft de chatdienst, waar Facebook sinds 2014 eigenaar van is, wel eens kritiek gekregen dat hij te langzaam nieuwe functies toevoegt. Zo duurde het nog best lang voordat de webversie beschikbaar was. Die werd begin 2015 gelanceerd. Maar het bedrijf lijkt al enige tijd bezig met een flinke inhaalslag.

Videobellen

Naast de webversie en bellen, wil WhatsApp naar verluidt binnenkort ook videobellen gaan introduceren. Verder zou het platform werken aan een soort voicemail, als aanvulling op de belfunctie. Het voicemailbericht zou dan in de vorm van een audiobericht naar de ontvanger worden verstuurd. Nu kan al wel binnen de app een audioboodschap worden verstuurd.

WhatsApp is wereldwijd de meest gebruikte chatapp, met meer dan 1 miljard maandelijks actieve gebruikers. In Nederland is de app ook enorm populair.

Op dit moment verdient de chatdienst niets aan al die gebruikers. Maar dat moet in de toekomst gaan veranderen. Naar verluidt gaan bedrijven de mogelijkheid krijgen om, net als in Facebook Messenger, via WhatsApp contact te leggen met gebruikers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl