Mats Hummels
NOS Voetbal

Transfer afgerond: Hummels gaat naar Bayern

Mats Hummels speelt vanaf volgend seizoen voor Bayern München. De transfer van de verdediger van Borussia Dortmund naar Bayern hing al een tijdje in de lucht en werd vandaag door beide clubs bevestigd. Hummels (27) tekent een contract tot medio 2021 bij de kampioen van de Bundesliga.

Twee weken geleden maakte Hummels al bekend dat hij graag wilde terugkeren naar de club waar hij bijna de hele jeugdopleiding doorliep. In 2008 ging Hummels naar Dortmund, omdat hij bij Bayern niet aan spelen toekwam.

Met Borussia Dortmund won Hummels twee landstitels en één keer de DFB-Pokal. In 2013 speelde hij de finale van de Champions League, die verloren werd van uitgerekend Bayern München. Twee jaar geleden werd Hummels met 'Die Mannschaft' wereldkampioen.

Hummels is niet de eerste topspeler die de overstap maakt van Dortmund naar München. De afgelopen jaren gingen Mario Götze en Robert Lewandowski hem voor.

Sanches

Renato Sanches verruilt Benfica voor Bayern München. De Duitse kampioen heeft ongeveer 35 miljoen euro over voor het 18-jarige Portugese toptalent. Hij wordt voor vijf seizoenen vastgelegd.

De middenvelder is met zijn club nog in de race om kampioen te worden. Omdat hij het afgelopen weekeinde een rode kaart kreeg tegen CS Marítimo, mist hij echter het laatste competitieduel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl