NOS Nieuws

Bierbrouwer Bavaria lijft Palm in

Bierbrouwer Bavaria en de Belgische branchegenoot Palm slaan de handen ineen. Bavaria neemt een belang van 60 procent in Palm Belgium Craft Brewers, waarmee Palm wordt ingelijfd in Bavaria NV. Vanaf 2021 wordt Bavaria volledig eigenaar.

De twee familiebrouwers, samen goed voor 600 jaar bierbrouwgeschiedenis, produceren samen jaarlijks meer dan 6,5 miljoen hectoliter bier. De geschiedenis van Bavaria gaat terug tot 1719 en die van Palm tot 1686. Met een omzet van 531 miljoen euro (2015) is Bavaria tien keer groter dan Palm, dat een omzet heeft van 53 miljoen euro.

Bavaria in het Brabantse Lieshout wordt al meer dan zeven generaties geleid door de familie Swinkels, met biermerken als Bavaria en La Trappe. Bierbrouwer Palm van de familie Toye in het Vlaamse Steenhuffel heeft vooral speciaalbieren, waaronder Palm en Rodenbach, Brugge Tripel, en de abdijbieren van Steenbrugge.

Bavaria is bezig om via fusies en overnames te groeien en een stevige plek in de bierwereld te veroveren. Volgens Bavaria-topman Jan-Renier Swinkels is België het speciaalbierland bij uitstek en biedt Palm toegang tot de Belgische retail en horeca. Voor eigenaar Jan Toye van Palm is de overname een 'perfect fit' en een mijlpaal. "Ik heb er het volste vertrouwen in dat onze mooie brouwlocaties en bieren door de familie Swinkels en hun brouwerij Bavaria verder zullen worden gekoesterd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl