Foto van begin april in Aleppo, kort na een bombardement
NOS Nieuws

Staakt-het-vuren Aleppo met twee dagen verlengd

De wapenstilstand in de Syrische stad Aleppo is met nog eens 48 uur verlengd. Dat heeft het Syrische leger via het staatspersbureau in Syrië bekendgemaakt. Het bestand duurt nu tot woensdag middernacht.

Sinds donderdag geldt een staakt-het-vuren in Aleppo. In eerste instantie tot en met zaterdag, maar ook toen werd het bestand verlengd. De afgelopen dagen waren er nauwelijks incidenten in de grootste stad van het land.

Een paar weken geleden laaide het geweld in Aleppo op. Zowel het regeringsleger als rebellen voerden aanvallen uit waarbij honderden doden vielen. Bij aanvallen op twee ziekenhuizen vielen zeker zeventig doden.

VS en Rusland

De speciale VN-gezant voor Syrië, Staffan de Mistura, heeft de VS en Rusland gevraagd om zich in te zetten voor het staakt-het-vuren. Onder leiding van die landen werd vorige week een wapenstilstand gesloten.

In de verklaring die de VS toen naar buiten bracht, stond dat Rusland erop moet toezien dat de Syrische regering zich aan het bestand houdt. De VS zou de druk opvoeren bij de Syrische oppositie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl