NOS SportAangepast

Rose schiet Chicago langs Boston

Chicago Bulls heeft Boston Celtics, de koploper in de Eastern Conference, een nederlaag toegebracht. Bulls was Celtics met 90-79 de baas en dat was vooral de verdienste van Derrick Rose.

Rose dreef met zijn dribbels de lange mannen van Celtics tot wanhoop en lokte voortdurend overtredingen uit. Zo kwamen Rajon Rondo en Jermaine O'Neal op vijf fouten uit en Shaquille O'Neal op vier. Rose scoorde liefst 36 punten, waarvan vijftien uit vrije worpen.

Oklahoma Thunder nam revanche voor de nederlaag tegen Memphis Grizzlies, begin deze week. Kevin Durant was met veertig 40 punten topscorer namens Oklahoma, dat Memphis met 109-100 naar huis stuurde.

Zegereeks Orlando Magic

Orlando Magic is bezig aan een sterke reeks. De ploeg rondom vedette Dwight Howard versloeg Dallas Mavericks met 117-107 en boekte daarmee de negende overwinning op rij. Howard was met 23 punten en 13 rebounds zoals gebruikelijk de grote man bij Orlando.

Orlando Magic is door de zegereeks opgeklommen naar de derde plaats in de Eastern Conference, achter Boston Celtics en Miami Heat.

Francisco Elson won met Utah Jazz na verlenging van Houston Rockets: 103-99. De Rotterdammer stond 8 minuten en 32 seconden op het veld. Elson liet daarin twee punten en drie rebounds aantekenen. Zijn ploeggenoot Paul Millsap was met 27 punten het meest productief bij Utah Jazz. Het team van Elson staat op de vijfde plaats in de westelijke divisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl