Andres Guardado
NOS Voetbal

Uitzinnig Eindhoven huldigt landskampioen PSV

De selectie van PSV is in een uitzinnig Eindhoven gehuldigd voor het behalen van de 23ste landstitel. Tienduizenden supporters hadden zich op het Stadhuisplein verzameld, waar de spelers uitvoerig werden toegejuicht en -gezongen.

Vanwege de grote toeloop werd het plein al snel afgesloten. Ook de Markt, waar de huldiging op een groot scherm te zien was, moest dicht.

De feestelijkheden voor de spelers begonnen met een rondrit op de traditionele platte wagen, van het Philips Stadion naar het Stadhuisplein. Langs de route stond het volgepakt met enthousiaste PSV-fans.

Feestvreugde PSV op platte kar

Veel later dan gepland arriveerde de platte wagen bij het Stadhuisplein, waar de massa al enkele uren was opgewarmd door deejays en muzikanten. Ook was er op het podium een korte huldiging van de hockeyers van Oranje Zwart. Zij versloegen zondag Amsterdam in de strijd om het kampioenschap.

De PSV-spelers toonden de uitzinnige menigte de schaal en werden vervolgens een voor een naar voren geroepen en toegezongen. Trainer Phillip Cocu en een aantal spelers kregen ook de microfoon. Cocu zei trots te zijn op de supporters en beloofde volgend jaar weer met de schaal op het Stadhuisplein terug te keren.

Cocu tijdens huldiging: trots op supporters

Net als vorig jaar bracht de Franse verdediger Nicolas Isimat-Mirin de feestvreugde tot een hoogtepunt met zijn rap- en zangkunsten. Jorrit Hendrix sprak zijn waardering uit voor Maxime Lestienne, de Belgische aanvaller wiens seizoen werd overschaduwd door het overlijden van zijn ouders.

De Mexicaanse verdediger Héctor Moreno wreef nog wat zout in de Ajax-wonden door met het publiek 'helemaal niets in Amsterdam' aan te heffen.

Rond 20.30 uur werd het feest op het podium beëindigd. Dat gebeurde op de klanken van Brabant, het nummer van Guus Meeuwis dat als volkslied van de provincie geldt.

"Ik heb meer mensen gezien dan vorig jaar voor mijn gevoel", zei PSV-trainer Cocu achter de coulissen van het podium. "Vorig jaar werden we na al die jaren weer kampioen. Nu was het een kleine verrassing op de slotdag. En dan krijg je deze reactie van de fans. Onvoorstelbaar. Met die intense vreugde op de gezichten. We hebben het gedeeld met ze; het was een groot feest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl