Hamza Boukhari (l) viert zijn doelpunt met Karim Loukili

Jong FC Utrecht naar Jupiler League

Jong FC Utrecht komt volgend seizoen uit in de Jupiler League. Dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Jong FC Volendam haalde de ploeg het laatste benodigde punt binnen, waarmee het kampioenschap van de beloftencompetitie een feit werd. Met die titel veroveren de jongelingen van FC Utrecht een plaatsje in de Jupiler League voor volgend seizoen.

In de Galgenwaard was Utrecht veel sterker dan de opponent. Ruim drieduizend toeschouwers zagen het in de eerste helft kansen regenen, maar bij rust was de stand nog steeds 0-0. Na rust was hetzelfde spelbeeld zichtbaar: een aanvallend FC Utrecht dat heerste, maar niet scoorde.

Rood

Na ruim een uur moest Utrecht met tien man verder. Sofyan Amrabat kreeg zijn tweede gele kaart na een fopduik. Na 77 minuten brak Hamza Boukhari de ban voor Utrecht, 1-0. Lang kon de ploeg niet van die voorsprong genieten want Nick Runderkamp maakte gelijk namens Volendam.

Na het verdwijnen van Jong FC Twente bestond de Jupiler League dit seizoen uit negentien clubs. De KNVB wilde weer naar twintig clubs en besloot daarom dat de kampioen van de beloftencompetitie de stap naar de Jupiler League mag maken.