Marcel Brands (l) en Phillip Cocu (2e van links) vieren de titel
NOS Voetbal

Brands en Gerbrands 'bleven er steeds in geloven'

Negen jaar geleden verspeelde Marcel Brands met AZ tijdens de laatste speelronde de landstitel. De bloemen stonden destijds al klaar en de champagne stond koud, maar de schaal bleef uiteindelijk buiten bereik. Zondag beleefde hij met PSV naar eigen zeggen 'de andere kant van de medaille'.

"Ik ben er steeds in blijven geloven. Spanning doet een hoop met een speler", zei technisch directeur Marcel Brands, die de verrichtingen van Ajax niet op de voet volgde.

"Ik heb me helemaal niet met die wedstrijd beziggehouden. Heb ook helemaal niet op mijn telefoon gekeken en stond in de tunnel te wachten toen een mevrouw van FOX zei dat het was afgelopen."

Als je met 2% kans naar het casino gaat, verlies je ook alles.

Toon Gerbrands

Feestje

Hoewel PSV de voorbije dagen onvoorwaardelijk in een mirakel bleef geloven, werd voor zondagavond nog niets aan feestelijkheden voorbereid. "We wachten graag nog een dagje op de huldiging, maar intern zal het vanavond een aardig feestje worden", zei Brands.

Toon Gerbrands zal zich ook mengen in dat feestgedruis. De algemeen directeur van PSV liet de afgelopen dagen geen gelegenheid onbenut om duidelijk te maken dat men in Eindhoven de titel nog geenszins uit het hoofd had gezet.

Gerbrands trots op structurele geloof in landstitel

'De laatste minuut was verschrikkelijk'

"Een kleine kans is ook een kans. Maar als Ajax het zelf had afgemaakt, had ik daar de bloemen heen gestuurd. Wij dachten de hele week dat we 2 procent kans hadden", aldus Gerbrands.

"Je moet proberen het team erin te laten geloven en dat is Phillip (Cocu, red.) uitstekend gelukt. De laatste minuut was verschrikkelijk en duurde echt ontzettend lang."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl