NOS Nieuws

Rijke Amerikanen moeten meer belasting betalen volgens Trump

Trump: hoe kom je rond van 7,25 dollar?

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump vindt dat de rijkste Amerikanen meer belasting zouden moeten betalen. Dat zei hij tijdens het wekelijkse praatprogramma Meet the Press van de NBC

Trump heeft een belastingplan geschreven waarin alle belastingen omlaag gaan. In het tv-programma zei hij dat hij daarover zal moeten onderhandelen, en het niet erg zou vinden als de uitkomst is dat de rijken meer moeten gaan betalen. "Zolang de belasting voor de middenklasse en de bedrijven maar wordt verlaagd", zei Donald Trump.

De uitlating is opmerkelijk volgens NBC, omdat de voordelen van Trumps voorgestelde belastingplan volgens analisten vooral bij de allerrijksten terecht zouden komen.

Laagste inkomens

Trump zei ook voorstander te zijn van een hoger minimumloon "Ik weet niet hoe je kan leven van 7,25 dollar per uur", zei hij over het Amerikaanse minimumloon. Ook hiermee wijkt Trump van zijn eerdere standpunt af.

Hij beaamt dat hij eerder dit jaar nog heeft gezegd dat de Verenigde Staten aan concurrentiekracht zouden verliezen als het minimumloon wordt verhoogd. Nu is hij van mening dat de laagste lonen verhoogd moeten worden.

Donald Trump is niet van plan om zelf een plan te maken voor verhoging van het minimumloon. Hij wil het aan de staten overlaten: "omdat ze rekening moeten houden met de concurrentiepositie ten opzichte van elkaar", aldus Trump.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl