Nick Viergever, centrale verdediger bij Ajax
NOS Voetbal

Viergever vond De Boer niet altijd even leuk

"Als we dit laten liggen, dan kunnen we ons wel voor de kop schieten. Wij moeten erop klappen en laten zien dat wij de titel willen hebben." Het mag duidelijk zijn dat iedereen bij Ajax niets minder dan een kampioenschap verwacht, vanmiddag tegen De Graafschap. Ook Nick Viergever.

Het is een vreemd seizoen voor de verdediger. In de eerste 21 competitiewedstrijden speelde Viergever slechts 271 minuten. Daarna kwam hij 1.238 minuten in actie. Een wereld van verschil dus. Viergever kreeg zijn kans na de enkelbreuk van Jaïro Riedewald. De een zijn dood is de ander zijn brood.

Geen nederlaag

Met de voormalig aanvoerder van AZ centraal achterin verloor Ajax geen wedstrijd meer. Tien overwinningen en twee gelijke spelen. Mochten de Amsterdammers kampioen worden, dan voelt dat voor Viergever ook zeker als zijn titel. Dat zag er dit seizoen dus wel eens anders uit. Viergever zat zelfs drie keer niet eens bij de selectie.

Als je ernaast staat, heeft iedereen wel eens een zwak moment.

Nick Viergever

En dat deed pijn bij de 26-jarige verdediger. "Als je ernaast staat, heeft iedereen wel eens een zwak moment. Dan is het aan de medespelers om elkaar op te peppen of aan de trainers om je te belonen met een invalbeurt. Dat is een wisselwerking. Ook de assistenten, met wie je op maandag traint om elkaar scherp te houden en het plezier te houden, voelen dat goed aan."

Viergever vond De Boer niet altijd even leuk

Stelt een trainer je op, dan is het je vriend. Doet hij dat niet, dan kan het weleens je vijand worden, weet ook Viergever. Hij vond Frank de Boer soms een stuk minder leuk. "Ja, bij wijze van spreken wel. Als je niet speelt, wil je een kans krijgen. Dat voelt de trainer ook aan. Dan moet je dat uitspreken naar elkaar toe. Dat kan een kort gesprek zijn. Dan is het weer uit de lucht en kun je verder."

'De Boer doet het niet alleen'

Met AZ pakte Viergever in 2013 de KNVB-beker. Dat is tot nu toe de enige prijs in de kast van de bij Sparta opgeleide speler. Een schril contrast met de prijzenkast van zijn trainer De Boer. Alleen al als trainer kan die zijn vijfde titel pakken in vijfenhalf jaar tijd.

Viergever: "Dat is een knappe prestatie. Als je dat doet als trainer, heb je een mooie staat van dienst. Maar De Boer doet het niet alleen. Hij heeft ook mensen om zich heen die hem helpen. Als je elkaars kwaliteiten kent, kun je tot grote hoogte komen."

Anwar El Ghazi en Nick Viergever

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl