NOS Voetbal

De Jong hoopt dat kampioensstress toeslaat bij Ajax

De Jong hoopt op kampioensstress bij Ajax

"Er is altijd hoop. Ik blijf het herhalen: er zijn nog veel gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Het is in ieder geval mooi voor de fans dat het nog spannend is." Zo klinken de woorden van PSV-aanvoerder Luuk de Jong in aanloop naar de laatste speelronde van de eredivisie.

De uitgangspositie van de Eindhovenaren is belabberd om nog aanspraak te maken op de landstitel. PSV moet dan winnen bij PEC Zwolle en hopen op een wonder in Doetinchem: een misstap van Ajax bij De Graafschap.

PSV kan Ajax ook op doelsaldo nog voorbij, maar die mogelijkheid - zes doelpunten inlopen - heeft op voorhand weinig kans van slagen.

Je weet dat het nu op doelsaldo heel moeilijk gaat worden.

Luuk de Jong

De Jong hoopte vorige week het gat met Ajax te verkleinen. PSV won met 6-2 van SC Cambuur, maar de titelconcurrent zegevierde ruim tegen FC Twente. "Ajax maakte er zelf vier, dat is balen. Je weet dat het nu op doelsaldo heel moeilijk gaat worden."

Kampioensstress

Toch probeert de aanvoerder er een positieve draai aan te geven. "Denk aan de druk die bij zo'n kampioenswedstrijd komt kijken en het lukt even niet, dan moet je ook maar zorgen dat je die doelpunten maakt. Hopelijk is Ajax daar niet toe in staat en kunnen wij ervan profiteren en worden we kampioen", droomt hij hardop.

"Het blijft in ieder geval spannend tot de laatste wedstrijd en we zullen zien wat er gaat gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl