NOS Sport

Schippers maakt indruk bij seizoensopening op 100 meter

Dafne Schippers is tijdens de eerste Diamond League-wedstrijd van het seizoen in Doha tweede geworden op de 100 meter. De 23-jarige Utrechtse liep een indrukwekkende tijd van 10,83 seconden en was daarmee net iets langzamer dan Tori Bowie, die 10,80 liep.

Schippers bleef tweehonderdsten boven haar eigen Nederlands record. Het was de zesde keer dat zij een tijd onder de 11 seconden noteerde.

De derde plaats in Doha was voor de Jamaicaanse Veronica Campbell-Brown. Zij liep een tijd van 10,91.

Het weekend van Dafne Schippers in Doha

Concurrenten

Een van de grootste concurrent van Schippers op de Spelen was er niet bij. Shelly-Ann Fraser-Pryce liet de wedstrijd aan zich voorbijgaan.

Ook de Amerikaanse Bowie geldt echter ook als een geduchte concurrente en liet dat zien in Qatar. Net als Schippers startte ze niet geweldig, maar ze gaf een kleine voorsprong niet meer uit handen richting de streep.

Vijfde plek Martina

Bij de heren kwam Churandy Martina er niet aan te pas op de 200 meter. De nummer vijf van de Spelen van 2012 kwam als vijfde over de meet in 20,24.

De 200 meter werd verrassend gewonnen door de Amerikaan Ameer Webb (26), die met 19,85 zijn PR met 0,06 aanscherpte en Alonso Edward, Femi Ogunode en Nickel Ashmeade (de nummers vier, zeven en acht van de WK) ver achter zich hield.

De Jamaicaan Omar McLeod won de 110 meter horden. De nummer zes van de WK hield met 13,05 onder anderen zijn landgenoot Hansle Parchment (WK-zilver), olympisch kampioen en wereldrecordhouder Aries Merritt en de wereldkampioen van 2013, David Oliver, achter zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl