​Jaromir Jagr
NOS Sport

Jagr (44) plakt er nog een NHL-jaartje aan vast

Jaromir Jagr ziet nog altijd geen reden om een punt te zetten achter zijn toch al imposante ijshockeyloopbaan: de 44-jarige Tsjech heeft nog gewoon voor een jaartje bijgetekend bij NHL-club Florida Panthers, tot en met 2017 dus.

Jagr heeft net zijn 22ste seizoen in de Noord-Amerikaanse profcompetitie achter de rug. Hij bleef daarin met zijn club in de eerste ronde van de play-offs steken - New York Islanders bleek te sterk - maar klom dankzij zijn 66 punten (27 goals en 39 assists) in 79 wedstrijden wel naar de derde plaats op de eeuwige ranglijst. Met 1.868 punten moet hij alleen Mark Messier (1.887) en Wayne Gretzky (2.857) nog voor zich dulden.

Jagr, olympisch kampioen in 1998 en wereldkampioen in 2005 en 2010, won in 1991 en 1992 de Stanley Cup met Pittsburgh Penguins. Hij werd vorig jaar de oudste speler die scoorde op een WK en kreeg tijdens die titelstrijd in eigen land bovendien voor het eerst het predicaat 'waardevolste speler van het toernooi' opgeplakt.

Sleutelrol

Panthers-manager Dale Tallon prijst zich gelukkig dat de Tsjech, de oudste nog actieve speler in de NHL, zijn verblijf bij de club heeft verlengd. "Zijn statistieken spreken boekdelen. En hij heeft ook weer een geweldig seizoen achter de rug."

Trainer Gerard Gallant sluit zich daarbij aan. Alleen al vanwege zijn enorme ervaring acht hij de aanwezigheid van Jagr van grote waarde. "Jaromir heeft een immense invloed op onze jonge spelers en speelt bovendien een sleutelrol in onze aanval. Wij hopen met zijn hulp volgend jaar in de play-offs verder te komen dan dit jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl