Rick Perry is oud-gouverneur van Texas en deed de afgelopen twee keer mee aan de voorverkiezingen van de Republikeinen
NOS Nieuws

Republikein Rick Perry steunt Trump wel

De voormalige gouverneur van Texas, Rick Perry heeft zijn steun uitgesproken voor Donald Trump. In een interview met CNN zegt hij dat Trump misschien niet de ideale kandidaat is, maar dat hij niet twijfelt aan zijn vaderlandsliefde. Perry zegt er alles aan te zullen doen om Trump te helpen om president te worden.

Als dat lukt, dan wil Perry best vice-president worden. Hij liet weten open te staan om de running mate van Trump te worden. "Ik sta ervoor open om op elke manier te helpen, dus ik zou geen nee zeggen", aldus Perry.

Tegenstander

Rick Perry probeerde zelf twee keer de nominatie van de Republikeinse partij in de wacht te slepen, in 2012 en deze keer. In september stapte hij al uit de race omdat hij te weinig geld had om zijn campagne voort te zetten.

Hij was tijdens deze voorverkiezingen de eerste Republikeinse kandidaat die kritiek uitte op Trump zijn standpunten. Van die kritiek lijkt nu weinig meer over. "Hij is een van de meest getalenteerde mensen die hebben meegedaan in de strijd om het presidentschap die ik ooit heb gezien", zegt Perry nu over zijn voormalige tegenstander.

Conventie

Trump kan de steun van Perry wel gebruiken. De vastgoedmagnaat ligt niet overal even goed binnen de Republikeinse partij. Bob Dole is de enige voormalige presidentskandidaat die naar de conventie komt waar de presidentskandidatuur van Trump in juli zal worden bevestigd.

Mitt Romney maakte gisteren bekend dat hij niet aanwezig zal zijn op de Republikeinse conventie. Ook George H.W. Bush, zijn zoon George W. Bush en John McCain hebben al laten weten dat hun stoel in Cleveland leeg zal blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl