Liverpool viert de 1-0 tegen Villarreal
NOS Voetbal

Liverpool overtuigend naar eindstrijd Europa League

Liverpool heeft zich geplaatst voor de finale van de Europa League. De Reds waren thuis met 3-0 Villarreal de baas en poetsten daarmee de 1-0 nederlaag in Spanje weg.

Liverpools strijdplan was duidelijk: in een moordend tempo werd getracht de Spanjaarden dol te draaien. Zo af en toe werkte dat averechts (Villarreal kwam er een paar keer zeer gevaarlijk uit) maar de kansen van de thuisploeg waren groter en talrijker.

Toch had Liverpool een Spanjaard nodig om te scoren: Bruno Soriano werkte een voorzet in eigen doel. Kort daarna had Adam Lallana de 2-0 kunnen maken, maar hij kreeg zijn voet net niet tegen Milners splijtende pass.

Dodelijk

Pal na de rust maakte Cedric Bakambu bijna de 1-1. Dat belette Liverpool echter niet om aan de hand van aanjager Daniel Sturridge de sneltreinvaart onverminderd aan te houden.

De 26-jarige aanvaller kreeg loon naar werken: na ruim een uur schoot hij via keeper en paal de 2-0 tegen de touwen. En nog zou slechts een Spaanse treffer dodelijk zijn. De missie van Villarreal werd echter wel wat lastiger door de tweede gele kaart van Victor Ruiz.

In het slotkwartier viel de beslissing. Lallana tikte de bal van dichtbij in het net, waarna het feest op de tribunes kon beginnen. De international was ook dicht bij de 4-0, maar dat die niet viel zal de luid zingende Liverpool-fans een zorg geweest zijn.

Teleurstelling bij Tomas Pina van Villarreal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl