Mariano (r) viert zijn doelpunt voor Sevilla
NOS Voetbal

Derde finale op rij voor Sevilla in Europa League

Sevilla heeft voor het derde jaar op rij de finale bereikt van de Europa League. De Spaanse titelverdediger won thuis van Sjachtar Donetsk (3-1) en dat volstond na het 2-2 gelijkspel van vorige week.

Sjachtar hielp Sevilla al vroeg in het zadel. Na een blunder van Maksym Malysjev, die de bal knullig onder de voet liet doorschieten, stond Kevin Gameiro ineens vrij voor doelman Andrej Piatov en de Fransman schoot raak.

Spanjaarden hardleers

Net zoals vorige week liet Sevilla de teugels weer te veel vieren na de 1-0. In het heenduel profiteerde Sjachtar daar twee keer van en ditmaal een keer. Na een afgeslagen aanval counterden de Oekraïners via Marlos, die Eduardo perfect op maat bediende, naar de gelijkmaker.

Kort na de hervatting nam Sevilla opnieuw de leiding. Na een combinatie tussen Ever Banega en Grzegorz Krychowiak verscheen Gameiro opnieuw alleen voor Piatov. De Fransman omspeelde de keeper ditmaal en schoof rustig binnen.

Teleurstelling bij Viktor Kovalenko

Sjachtar kan tij niet keren

Sjachtar viel daarna met man en macht aan, maar gaf veel ruimte weg en Sevilla strafte dat binnen het uur af. Mariano kon ongehinderd uithalen en vond met een schitterend schot de verre hoek.

De toernooiwinnaar van 2009 probeerde het tij vervolgens nog wel te keren. Sjachtar slaagde daar niet in, raakte meer en meer geïrriteerd en de goed fluitende arbiter Björn Kuipers slingerde meerdere Oekraïners op de bon.

In het laatste kwartier was het balbezit voornamelijk voor de thuisploeg en legde Sjachtar het hoofd in de schoot, waardoor er geen spannende slotfase kwam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl