NOS Sport

Van den Heuvel na nederlaag: 80 procent kans op titel

Oranje Zwart-coach Michel van den Heuvel blijft ondanks het verlies (2-1) tegen Amsterdam in de eerste finalewedstrijd om het landskampioenschap hockey vol vertrouwen over een goede afloop. Sterker nog: hij noemt zijn ploeg nog steeds de favoriet voor de landstitel.

"Ik denk dat wij 80 procent kans maken om komend weekend de titel te pakken", zegt Van den Heuvel enkele minuten na de nederlaag, die hij wijt aan vermoeidheid. "De zware wedstrijden die we in de halve finales hebben gespeeld, hakken erin."

"De kracht en de wil om dwars door iemand heen te slaan ontbraken. Dat zal zaterdag anders moeten zijn." Dan staan beide teams in Amsterdam weer tegenover elkaar. Oranje Zwart zal moeten winnen om nog kans te houden op de derde landstitel op rij. "Maar wij hebben zoveel karakterjongens. Die zullen echt een ander gezicht laten zien."

Percentages volgens Verga heel anders

Daar houdt ook Amsterdammer Valentin Verga sterk rekening mee. "Jazeker. Het is het laatste kunstje van Michel van den Heuvel bij OZ en ook veel spelers nemen afscheid, dus ik verwacht in het Wagener Stadion een fellere tegenstander dan vandaag."

De matchwinner van de eerste ontmoeting durft Amsterdam daarom nog niet de favoriet in de finale te noemen, maar hij gaat ook geenszins mee in de berekening van Van den Heuvel. "Volgens mijn zijn de kansen nog steeds fifty fifty."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl