NOS Voetbal

Champagne en staande ovatie bij persconferentie Ranieri

Applaus en champagne voor Ranieri

Bij zijn eerste persconferentie sinds het behalen van de titel heeft Leicester-trainer Claudio Raneiri een staande ovatie gekregen van de aanwezige journalisten. De Italiaanse trainer reageerde op de hem bekende spontane en nederige wijze: hij gaf alle aanwezigen stuk voor stuk een hand als blijk van dank.

Het was een mooi begin van een luchtige persconferentie, die door de BBC live in beeld werd gebracht. Leicester had er voorafgaand alles aan gedaan er een sfeervolle aangelegenheid van te maken, door de journalisten te trakteren op champagne.

Tijd om vooruit te kijken naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Everton was er amper, tijd om terug te blikken op het onverwachte succes van Leicester des te meer. Maandag werd de titel een feit, na het gelijke spel van Tottenham Hotspur bij Chelsea.

"Ik heb de wedstrijd thuis gekeken", vertelde Ranieri. "In de rust ben ik eten gaan koken en heb ik gerelaxt tot de tweede goal van Chelsea. Toen sprong ik wel even in de lucht. Maar bij mij was het een stuk rustiger dan bij Jamie Vardy thuis."

Bij Vardy, de veelgeroemde spits van Leicester, kwamen de spelers maandag bijeen om de wedstrijd te bekijken. Na het laatste fluitsignaal brak daar een groot feest los.

Met de landstitel is Leicester City ook verzekerd van deelname aan de Champions League, de sterkste Europese clubcompetitie. "Maar ik wil geen grote namen hier", antwoordde de 64-jarige oefenmeester, nadat hem gevraagd was of hij zijn elftal moet versterken komend jaar. "Mijn spelers zijn speciaal."

Vrezen voor een leegloop doet Ranieri niet. Na het bijzondere seizoen van de ondenkbare kampioen staan uitblinkers als Vardy en Riyad Mahrez in de belangstelling van grote clubs.

"Ik ben er heel, heel zeker van dat mijn belangrijke spelers niet zullen vertrekken. Ik raad ze aan nog een jaar te blijven. Als je naar een andere club gaat, is er een kans dat je op de bank terechtkomt", doceerde de trainer.

Bocelli

Zaterdag na de wedstrijd tegen Everton zal het kampioensfeest losbarsten in het King Power Stadium van Leicester. Er zal worden gezongen door niemand minder dan operazanger Andrea Bocelli. Hij had het Ranieri een paar maanden geleden al beloofd en houdt zich nu aan die belofte.

"Dat kan een van de mooiste momenten uit mijn leven worden", aldus een blije Ranieri.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl