Max Verstappen tijdens de GP van China
NOS Sport

'Podiumplaats voor Verstappen nu heel realistisch'

Aan het begin van het Formule 1-seizoen stelde Max Verstappen zich ten doel om minimaal 100 punten te halen en voor de eerste keer op het podium te eindigen. Volgens NOS-commentator Louis Dekker is dat doel met zijn promotie bij Red Bull zeer reëel geworden.

"In plaats van te strijden om plaats acht, negen of tien, is het podium nu in zicht voor Verstappen", aldus Dekker. "Hij rijdt nu steeds in de top-10, maar met een auto van Red Bull is het niet ondenkbaar dat hij top-3 of top-5 kan rijden."

Komeetcarrière

Verstappen is door het management van Red Bull gepromoveerd van het opleidingsteam Toro Rosso naar het eerste team dat onder de vlag van Red Bull uitkomt. Reden daarvoor is het feit dat Daniil Kvyat, die tot vandaag achter het stuur zat bij het eerste team, tijdens de GP van Sotsji betrokken was bij enkele crashes en daardoor veel krediet heeft verspeeld. Verstappen op zijn beurt etaleert bijna elke race zijn zeldzame talent.

Verstappen bedankt fans en team Toro Rosso

De promotie van de 18-jarige Verstappen komt volgens Dekker wel sneller dan verwacht. "Er werd al veel over gesproken, maar de verwachting was dat het pas volgend jaar zou gebeuren. Het is een bevestiging van de 'komeetcarrière' van Verstappen."

Bij Red Bull kan Verstappen meedoen met de coureurs van Mercedes en Ferrari. "Dat zijn de drie beste renstallen in de Formule 1 op dit moment. Bij Toro Rosso was een podiumplaats lastig geweest, maar bij Red Bull is dat ineens heel realistisch."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl