Zinedine Zidane

Real-trainer Zidane: ons werk gedaan, nu genieten

De halve finale in de Champions League tussen Real Madrid en Manchester City (1-0) was zeker geen lust voor het oog, maar daar maalden de Madrilenen niet om: voor de veertiende keer staat de Koninklijke in de finale van het belangrijkste Europese voetbaltoernooi.

"Het was een moeilijke wedstrijd. En dat kwam zeker door de manier van spelen van City", gaf trainer Zinedine Zidane toe. "Maar ik ben vooral heel blij dat we in de finale van de Champions League staan. We moeten er nu vooral van genieten dat we ons werk hebben gedaan door te winnen."

Real Madrid viert feest na de zege op Manchester City

Matchwinner in Madrid was, min of meer, Gareth Bale. Zijn voorzet werd door City-speler Fernando in de twintigste minuut tot doelpunt gepromoveerd. "Soms moet je een beetje geluk hebben. Maar we hebben de wedstrijd gedomineerd en we hebben goed gevoetbald. Daarnaast hebben we de nul gehouden. Dat is de reden waarom wij in de finale staan."

Volgens Manuel Pellegrini, de vertrekkende trainer van Manchester City, waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. "Zowel aanvallend als verdedigend. Ik denk dat Real vanavond niet heeft laten zien dat het beter is dan Manchester City", sprak de oud-trainer van Real.

'Door beetje geluk en goed voetbal staat Real in finale'

Real-verdediger Sergio Ramos refereerde aan de moeizame start van het seizoen van zijn ploeg en het vertrek in januari van trainer Rafael Benítez. "Na zo'n moeilijk seizoen mogen we nu genieten van dit moment. Aan het begin van het seizoen hadden we niet gedacht aan een herhaling van de finale van twee jaar geleden in Lissabon."

Net als in 2014 is Atlético Madrid de tegenstander van Real in de Champions League-finale. Op zaterdag 28 mei treffen beide teams elkaar in San Siro, in Milaan. Twee jaar geleden trok Real Madrid na verlenging met 4-1 aan het langste eind.

Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie, waarschuwde Ramos. "Lissabon moeten we vergeten. De komende finale is nu belangrijk. Het zal een zware finale worden, maar zeker ook een hele mooie. We kennen elkaar goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl